Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SURINAAMSE MARINADES IN DRIE KOORNEBLOEMEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Molen De Drie Koornbloemen aan de Vellevest 5 in Schiedam is één van de deelnemers aan de Streek in de staddag. Vanmiddag van 14.00 tot 18.00 uur is er een proeverij van Surinaamse marinades van maker Sandra van Sorgh en Hoop.

Ontdek tijdens de Streek in de staddag waar de makers, de wijkpunten en het verzamelpunt zitten van Rechtstreex, verspreider van streekproducten. Proef de verse producten uit de streek, maak kennis met de lokale boeren, ontdek de maakplaatsen of volg een workshop. 

Eten is voor iedereen belangrijk en persoonlijk maar toch weten we weinig van waar ons eten vandaan komt. De voedselketen van reguliere supermarkten is lang en ondoorzichtig. Daar willen we met Rechtstreex verandering in brengen! Door wekelijks in te kopen bij lokale boeren, telers en makers brengen we de streek naar de stad. 

Tussen 14:00 uur en 18:00 uur zijn er 9 plekken in Rotterdam-West en Schiedam te bezoeken, de plekken vind je op de kaart. Je fiets langs alle plekken op de kaart, of kies een van de plekken uit om langs te gaan. Je kunt je eigen route bepalen en langsgaan wanneer je wilt. 

• Op wijkpunt Spangen gaat wijkchef Marco in gesprek met melkveehouder Nelly van Winden uit Schipluiden
• Bij Stadsbrouwerij de Pelgrim zijn drie rondleidingen door de oudste brouwerij van Rotterdam
• In de oude molen in Schiedam is een proeverij van de exotische maar lokale marinades van Sorgh en Hoop.
• Volg een workshop Zwammen kweken op koffiedik bij Rotterzwam

Meer informatie vindt u HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *