Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SUPERMARKT COÖP ONDER WOONTORENS SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- Supermarkt COÖP wil verhuizen vanaf de Rembrandtlaan naar de commerciële ruimte onder de twee nog te bouwen woontorens op de Vlaardingerdijk in Schiedam-West. Wethouder Fahid Minhas (VVD) reageert enthousiast. Bewoners rondom de woontorens zijn tegen. De buurt is bang voor grote verkeersproblemen.

De wethouder wijst op onderzoek waaruit de behoefte aan een grotere supermarkt op de Vlaardingerdijk zou blijken. De COÖP wil graag weg uit de Rembrandtlaan. Minhas: “De COÖP heeft aangeven; op deze plek ben ik te klein, ben ik niet meer toekomstbestendig en als ik hier nog 2 jaar langer moet zitten, dan weet ik niet of ik het ga volhouden. Dus daar zou leegstand door kunnen ontstaan.” Tegelijk zegt Minhas te zien dat een COOP supermarkt op de Vlaardingerdijk ‘echt een hele goede toegevoegde waarde heeft voor die wijk.’

Daar denken omwonenden heel anders over. Er zijn weliswaar vijf bewonersavonden geweest, maar die gingen in hoofdzaak over de omvang en ligging van de woontorens als geheel. De buurt denkt dat het plan met de commerciële ruimtes is ingeven door de industrie en de COÖP zelf.

Minhas erkent dat de gemeente in het verleden onder andere is benaderd door de COÖP.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *