Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SUCCESVOLLE OPLOSSING NIET BESTAAND PROBLEEM SCHIEDAM

SCHIEDAM- Bij de kruising Zwaluwlaan en Churchilweg in Schiedam-Groenoord zijn vandaag vier voetdrukknoppen geplaatst, nadat de primeur vorige week ging naar de oversteekplaats op de ‘s-Gravelandseweg. De knop in de tegel wordt kritisch bekeken door oud-wethouder Theo Schoenmakers (Leefbaar). Schoenmakers: ‘Moeten blinden ‘herschoold’ worden? En een rolstoeler zou er ook wel eens problemen mee kunnen ondervinden.’

De tegel is bedacht voor voetgangers die menen dat met het aanraken van een drukknop virussen kunnen worden overgebracht. Volgens diverse studies gaan virussen op objecten in de buitenlucht snel dood, maar in plaats van dit duidelijk te maken werd op het Schiedamse stadskantoor bedacht om stickers te plakken op de stoplichten, zodat mensen voortaan het knopje zouden indrukken met hun elleboog. Uiteindelijk is het de voetdrukknop geworden. Het antwoord op een niet bestaand probleem.

Na Schiedam heeft nu ook de gemeente Leidschendam-Voorburg een bestelling gedaan van ruim twintig voetdrukknoppen en er lopen nog gesprekken met andere gemeenten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SUCCESVOLLE OPLOSSING NIET BESTAAND PROBLEEM SCHIEDAM

    1. dat is ook een oplossing. eigenlijk gewoon beide doen. Zo kunnen mensen die hun handen vol hebben op voetknop drukken. Denk aan volwassenen met handen vol aan kinderen of iemand die minder stabiel is en met stok loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *