Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SUCCESVOLLE OPEN DAG KNRM HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De Nationale Reddingbootdag van zaterdag 11 mei is goed bezocht bij KNRM reddingstation Hoek van Holland. Er konden zo’n 290, voornamelijk donateurs meevaren met een van de reddingboten. De ’s Gravenzandse reddingsbrigade heeft vooral belangstelling gehad van ‘jonger’ redders. Op het water, maar ook op het land was veel te zien en vertellen over water reddingen en ongevallen.

Het was rustiger dan voorgaande jaren door nieuwe wetgeving. Deze is van te voren kenbaar gemaakt. KNRM station Hoek van Holland is door ongeveer 600 bezocht. Behalve meevaren met een reddingboot hebben het kustwachtvliegtuig en de NHV SAR helikopter een zogenoemde fly-bye gemaakt. Altijd spectaculair te zien waar bij acties op het water mee word samengewerkt.

In de grote tent op het terrein waren kramen van de KNRM, sGVRB en een modelbotenclub met groot waterbassin aanwezig. Er zijn 11 personen donateur geworden waarvan 3 jeugd. Uit winkelverkopen is 700 Euro omzet voor de KNRM binnengehaald. Het weer was schitterend en hielp goed mee. Het volgende evenement word weer de demonstratie avond van regionale water redders in de Berghaven aan het eind van de zomervakantie.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *