Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SUCCESVOL JEUGDPUNTENTOERNOOI SCHERMVERENIGING VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het was een volle zaal met 77 jeugdige schermertjes, die op 16 lopers enthousiast elkaar probeerden te verslaan. Uit het gehele land kwamen ze naar de Margriethal. En van Trefpunt deden liefst 11 leden, in leeftijd variërend van 7 tot 16 jaar, mee met dit gezellige toernooi.

Er werd geschermd op floret, degen en sabel. Ze wilden uiteraard allemaal winnen, maar wel op een positieve manier. Daarom verliep het gehele toernooi niet in een gemoedelijke maar wel in een sportieve sfeer. Geheel in overeenstemming met het clubmotto: Vechtlust vanuit een sportieve geest. Het gaat er dus vooral om om in een ontspannen sfeer een middag met elkaar te schermen binnen een groep die past bij leeftijd en schermervaring van de jeugdige schermers.

Dergelijke puntentoernooien worden regelmatig ergens in Nederland georganiseerd. Het zijn laagdrempelige toernooien voor schermers van 6 t/m 18 jaar. Schermvereniging Trefpunt Vlaardingen had dit keer de schermhandschoen opgenomen om als gastheer op te treden.

Bevorderlijk voor de sfeer tijdens het toernooi is dat het niet gaat om het behalen van bijvoorbeeld de eerste plaats maar om met de geschermde partijen punten te verzamelen. En heb je genoeg punten bijeen geschermd dan krijg je een diploma.

Het toernooi begon dan ook met het uitreiken van de diploma’s met de tot dusver bepaalde punten.

Daarna konden de schermers hun slag slaan met het vooruitzicht om tijdens het volgende toernooi wellicht een diploma te mogen ontvangen.

De schermers van Trefpunt waren zeer tevreden met de behaalde resultaten, een stimulans om een volgende keer weer mee te doen.

Foto: Jan Buijsse

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *