Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SUBSIDIESTOP WINTERTERRAS VLAARDINGEN NIET OFFICIEEL

VLAARDINGEN- De organisatie achter het Vlaardingse Winterterras heeft vorige maand in een gesprek met de gemeente terloops gehoord dat er geen subsidie komt voor de editie 2020. Dat zegt Frank Tomeï, een van de bestuursleden van de Stichting Winterterras. Plannen om komende winter toch een ijsbaan neer te leggen zijn weinig kansrijk, zo is de inschatting van Tomeï. Er wordt nog onderzocht of fondsenwerving mogelijkheden biedt, maar liever zet de stichting in op een editie in 2021. De stichting zal in elk geval geen vergunningaanvraag indienen voor dit jaar.

De organisatie van de Vlaardingse IJsbaan is niet te spreken over de manier waarop de subsidiestop is meegedeeld. Tomeï: “Ons is in het verleden verteld dat het voor 3 jaar geoormerkt geld was. Het zou uit de parkeergelden komen en opeens is dat potje parkeergelden er niet meer. Dat geldt dus ook voor andere initiatieven die daar gebruik van maken. Het potje is denk ik toegevoegd aan het algemene tekort. Er is geen officieel besluit over genomen.”

De burgemeester denkt dat er misschien mogelijkheden zijn met geld vanuit het bedrijfsleven. Tomeï: “Dat is heel moeilijk. Er zijn natuurlijk veel bedrijven die last hebben gehad van corona.” (de lockdown, red.)

De subsidiestop is niet alleen een tegenvaller, maar bezorgt de stichting ook een strop. “Wij hebben bijvoorbeeld spullen aangeschaft. In de zekerheid dat je dat 3 jaar kan gebruiken. Die hadden we natuurlijk nooit aangeschaft als we wisten dat het jaar daarop er geen subsidie meer was”, aldus Tomeï.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *