WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SUBSIDIESTOP OUDERENVOORZIENING SCHIEDAM BLIJFT NOG ONDUIDELIJK

SCHIEDAM- De komende weken blijft het nog onduidelijk waarom de subsidieaanvragen zijn geweigerd van de Frankelandgroep voor zorgcentra en ontmoetingscentra in Schiedam. OPS en AOV hebben over de afwijzing schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur. Burgemeester en wethouders laten weten dat wegens het zomerreces van het college de beantwoording vertraging oploopt. De vragen worden in de week van 29 augustus beantwoord.

De fracties van AOV en OPS lieten begin juli weten ‘met verbijstering en ingehouden woede’ kennis te hebben genomen van het gerucht dat de subsidie wordt gestopt voor de wijkfunctie van zeven locaties van de Frankelandgroep. De partijen willen onder meer weten of het college het met hen eens is, dat ouderenmishandeling en financiële uitbuiting van ouderen eerder aan het licht komt wanneer ouderen aan faciliteiten en activiteiten deelnemen van zorglocaties? En kan het college aangeven hoe deze stellingname past in het samenwerkingsverband eenzaamheidsbestrijding ‘Een tegen eenzaamheid’?

2 reacties op “SUBSIDIESTOP OUDERENVOORZIENING SCHIEDAM BLIJFT NOG ONDUIDELIJK

  1. Dat geld voor de opvang van de vluchtelingen moet toch ergens vandaan komen. Dan haal je dit toch gewoon weg bij de ouderen welke na de oorlog voor de opbouw van dit land gezorgd hebben.

    In dit land kom je er steeds meer achter dat de locale bevolking op de 2e plaats komt. Het wordt tijd voor een burger opstand het gaat zo niet langer meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *