Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SUBSIDIE WINKELIERSVERENIGINGEN SCHIEDAM

nolenslaanSCHIEDAM- Ook de komende twee jaar kunnen drie Schiedamse winkeliersverenigingen (Nolenslaan, Groenelaan en Hof van Spaland) rekenen op subsidie van de gemeente. Een eerdere subsidie (vitaliseringsbijdrage)  zou hebben gezorgd voor  positieve effecten en een betere samenwerking tussen winkeliers, zo laat het college weten aan de gemeenteraad.

De winkeliersverenigingen kunnen met behulp van de subsidiebijdrage een winkelstraatmanager bekostigen, maar hebben ook de vrijheid om de bijdrage aan andere activiteiten en maatregelen te besteden.

In de komende weken zullen gesprekken worden gevoerd met de drie winkeliersverenigingen over activiteiten en plannen voor 2016. Binnen het budget ‘Stimulering economie Schiedam’ is voor de vitaliseringsbijdragen een totaalbedrag van  50.000 euro  gereserveerd. Na twee jaar zal worden bekeken of voortzetting van de subsidiemogelijkheid wenselijk is, waarbij ook andere of aanvullende financieringsmogelijkheden (bijvoorbeeld een ondernemersfonds als in de binnenstad) zullen worden meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *