Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SUBSIDIE VOOR ONDERNEMERS EN VASTGOEDEIGENAREN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Winkeliers en vastgoedeigenaren in de Vlaardingse binnenstad kunnen steun krijgen om mee te werken aan een meer aantrekkelijke binnenstad. De gemeente heeft een nieuwe subsidieregeling opengesteld om het verhuizen van winkels naar het zogenoemde kernwinkelgebied in de binnenstad te stimuleren. Dat kernwinkelgebied omvat Veerplein, Liesveld, Korte Hoogstraat en Hoogstraat-Midden. Ook stimuleert de gemeente vastgoedeigenaren om hun winkelpanden buiten het kernwinkelgebied om te vormen naar woningen of dienstverlening.

Met behulp van de subsidie en de inspanningen van betrokken winkeliers en vastgoedeigenaren kan Vlaardingen een levendiger binnenstad krijgen met een aantrekkelijker winkelhart, waar de panden zijn gevuld met detailhandel, ondersteunende (dag)horeca, en leisure zoals sport, wellness en amusement.

In totaal is er 300.000 euro subsidie beschikbaar tot en met 31 december 2023. De binnenstad is verdeeld in drie delen: het kernwinkelgebied (Veerplein, Liesveld, Korte Hoogstraat en Hoogstraat-Midden), met daaromheen een aanloopgebied (Fransenstraat, Kuiperstraat, Gedempte Biersloot en een deel van de Cronjéstraat) en als derde het transformatiegebied (Hoogstraat-Noord en Hoogstraat-Zuid, de Markt, Peperstraat en Waalstraat en het gebied bij de parkeergarage Liesveld).

De subsidie wordt verstrekt op volgorde van binnenkomst en ‘van buiten naar binnen’, waarbij per direct verhuizingen en transformaties in het transformatiegebied worden gestimuleerd en vanaf 1 januari 2023 in het aanloopgebied. Alle verhuizingen richten zich op vestiging in het kernwinkelgebied. De subsidieregeling kent een verhuissubsidie voor ondernemers (maximaal 30.000 euro) en een plansubsidie (maximaal 2.500 euro) en een transformatiesubsidie (maximaal 15.000 euro) voor vastgoedeigenaren.

De Subsidieregeling Binnenstad 2021-2023 en de aanvraagformulieren en voorwaarden zijn te vinden via www.vlaardingen.nl/binnenstad. Bij de gemeente staat een intaketeam klaar om de aanvragers zo goed mogelijk op weg te helpen met hun aanvraag en de benodigde vergunningen.

1 reactie op “SUBSIDIE VOOR ONDERNEMERS EN VASTGOEDEIGENAREN VLAARDINGEN

  1. Met een bedrag van 300.000 euro kan je toch helemaal niets. Je kunt er maar een paar ondernemers mee helpen en dan is de pot leeg. Ongelofelijke actie. Ga terug naar je werkplek en ga alles nog eens goed door rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *