Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SUBSIDIE VOOR SLAG BIJ VLAARDINGEN 1018

VLAARDINGEN- Aan de Parallelweg in Vlaardingen-VOP hangt een gigantisch bouwdoek met daarop een typisch 11e -eeuwse strijder. Het ophangen van dit huizenhoge doek is het startschot van de campagne voor Vlaardingen 1018, het feest in 2018 waarin Vlaardingen 1000 jaar terug in de tijd stapt.

De Slag bij Vlaardingen in 1018 luidde een periode in waarin het graafschap Holland tot bloei kwam. Dat gaan de Vlaardingers volgend jaar vieren en herdenken, met een middeleeuws kampement, een historisch stadsspektakel, tentoonstellingen en nog veel meer. Op 31 mei 2017 is de website Vlaardingen 1018 online gegaan en kunnen mensen in de stemming komen via Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.

De gemeente coördineert het vieren en herdenken en werkt samen met diverse partijen binnen en buiten Vlaardingen die de grotere evenementen voor hun rekening nemen. We juichen het toe als nog meer Vlaardingers en andere enthousiastelingen meedoen om van 2018 een mooi jubileumjaar te maken. Wie een activiteit bedenkt in het teken van de Slag bij Vlaardingen, middeleeuws Flardinga en/of het ontstaan van Holland of wie een bestaand evenement in deze sfeer wil organiseren, kan kijken op www.vlaardingen1018.nl of die activiteit in het jubileumprogramma past. De organisatie neemt waardevolle activiteiten graag in het programma op en zorgt dan samen met u voor publiciteit in de campagne over Vlaardingen 1018. Ook kunnen organisatoren een ‘Vlaardingen 1018 Toolkit’ ontvangen om de activiteit mee aan te kleden.

Naast de financiële ondersteuning van het hoofdprogramma heeft de gemeente Vlaardingen 25.000 euro subsidie uitgetrokken voor activiteiten in het teken van Vlaardingen 1018 van Vlaardingse inwoners en instellingen en andere enthousiastelingen. Belangstellenden kunnen deze subsidie aanvragen vanaf 1 september 2017 om 10.18 uur. Het maximale bedrag per aanvraag is 1.018 euro.

Wie hier meer over wil weten, kan terecht op www.vlaardingen1018.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *