Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SUBSIDIE BESCHIKBAAR VOOR TEGENGAAN WATERPROBLEMEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam start vandaag met de stimuleringsregeling ‘Schiedam Waterklaar’. Met deze subsidie kunnen Schiedammers zelf maatregelen treffen om eventuele waterprobleem bij hevige regenbuien tegen te gaan.

De gemeente investeert de komende jaren het planten van meer bomen zoals in de Tiny Forests en door het aanleggen van waterbergingen, maar ook bewoners en ondernemers worden gevraagd om een handje te helpen.
Voor de verschillende maatregelen die inwoners kunnen nemen, kan de subsidie oplopen tot 30 euro per m2 (met een maximum van 15.000 euro). Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden? Ga dan naar schiedam.nl/a-tot-z/waterklaar 

Bewoners en bedrijven die zich inzetten om op eigen terrein het water vast te houden, kunnen hiervoor advies inwinnen en een bijdrage aanvragen. Bijvoorbeeld voor het verwijderen van tuintegels, het aanleggen van een blauw/groen dak of het afkoppelen van de regenpijp. Door zo veel mogelijk groen en zo min mogelijk tuintegels kan het regenwater in de bodem wegzakken. Ook biedt het weghalen van tegels ruimte aan planten, dieren en bodemleven. Water tijdelijk vasthouden kan bijvoorbeeld met een regenton of door de ondergrond aan te passen. Hierdoor stroomt er minder regenwater naar het riool en raakt het riool niet overbelast. Het groen houdt bovendien de tuin koeler op hete zomerse dagen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *