Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STUIFZAND BEDREIGT METRO HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Er wordt de komende weken extra Helmgras geplant in Hoek van Holland om het nieuwe spoor van de Hoekse Lijn te beschermen tegen stijfzand. De aanplant vindt plaats in de duinen rondom het Zeeplein en de Badweg. Naast Helmgras worden ook Duindoorn en Rietpoten geplant.

Zand dat opstuift kan hinderlijk zijn voor de omgeving en de metrobaan van de Hoekse Lijn, die wordt aangelegd tot op het strand. Het aanbrengen van de plantsoorten helpt daarbij. Het werk start nu al, omdat het enige tijd duurt voordat de plantsoorten zijn aangegroeid en het verstuiven daadwerkelijk kan worden tegen gegaan.

De spoorverlenging bevindt zich in de voorbereidingsfase. Het concept voor de aanvraag van een natuurontheffing is ingediend. De volgende stap is het aanvragen van een omgevingsvergunning. De laatste hand wordt gelegd aan de voorbereiding hiervan.

De spoorverlenging maakt deel uit van een groter project dat de Hoekse Lijn, een voormalige spoorlijn, omvormt tot een rechtstreekse metroverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland. Het bestaande eindstation van de Hoekse Lijn ligt nu niet direct aan het strand, maar op zo’n 1.200 meter afstand. Door de spoorverlenging kunnen strandgangers vlak bij het strand uitstappen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *