Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘STUDENTEN MAASSLUIS LIJDEN ONDER ANTI-VERHUUR ARBEIDSMIGRANTEN’

MAASSLUIS- Studenten in Maassluis komen in de problemen door de maatregelen tegen kamerverhuur aan arbeidsmigranten. Dat denkt althans GroenLinks-fractievoorzitter Raoul Kleijwegt. Een bijna unanieme gemeenteraad (minus GroenLinks) gaat akkoord met plannen tegen overbewoning in Maassluis, maar Kleijwegt vreest dat studenten die voor hun studie naar het buitenland gaan in de toekomst een vergunning moeten aanvragen als zij willen dat er iemand tijdelijk in hun kamer komt wonen. De eenmansfractie stemt daarom tegen de maatregelen. Kleijwegt: “Wij vinden dit een beetje betuttelend.”

Maassluis komt binnenkort met een regeling die geldt voor de hele gemeente ter voorkoming van kamersgewijze verhuur van woningen aan arbeidsmigranten. De regeling moet er voor zorgen dat in een woning niet meer dan één huishouden gehuisvest mag zijn. Van de regeling kan alleen worden afgeweken als aangetoond kan worden dat er sprake is van een goed woon- en leefklimaat en er geen overlast is voor de omgeving.

Door onder andere omzetting van woningen in kamers of zelfstandige appartementen dreigt er bij het huisvesten van arbeidsmigranten een wildgroei te ontstaan. Er worden soms te grote aantallen arbeidsmigranten in een woning gehuisvest. Daarbij kan het gaan om woningen, die daar niet geschikt voor zijn. Vaak gaat het om goedkopere woningen in een omgeving, die dichtbebouwd is. De kans op overlast voor de omgeving is daardoor groot. Het opkopen van woningen leidt niet alleen tot overlast, maar ook tot een tekort aan betaalbare woningen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *