Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STRUINTOCHT ZEETOREN HOEK VAN HOLLAND

spreeuwenvlucht (Maarten Kalisvaart) 0 010 spreeuwen  okt. 2011 163 (3)HOEK VAN HOLLAND- Op zaterdag 15 november organiseert de Zeetoren een struintocht door het duingebied van Hoek van Holland. De duinvallei gaat een aantal vochtige maanden tegemoet. De herfst brengt mooie luchten met zich mee. Zon en buien wisselen elkaar af met een beetje geluk met een regenboog erbij. Een donkere schaduw hoeft niet altijd van een regenwolk te zijn. Soms zwermen spreeuwen zo massaal samen, dat het even donker lijkt te worden. Zo’n schouwspel is het bekijken zeker waard.

Deze maanden is er veel neerslag waarvan maar weinig verdampt. Ook de wilgen en vlieren verbruiken nauwelijks water meer nu ze hun blad hebben laten vallen en in winterrust gaan. Zo vormen zich grote plassen die pas in de zomer eventueel weer droogvallen.

De struintochten zijn ideale wandelingen voor iedereen die meer wil weten over het leven in de duinen. Tijdens de tocht krijgen de deelnemers uitleg over de natuurlijke ontwikkelingen in het gebied en interessante en mooie soorten die er hun thuis hebben.

De struintocht vertrekt zaterdag 15 november vanaf 13.00 uur bij De Zeetoren aan de Helmweg. De kosten van deelname bedragen 4 euro per persoon, kinderen tot 6 jaar gratis. Reserveren wordt aanbevolen: tel. 0174-38 34 15 of zeetoren@ark.eu.