Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STROOIPLOEG VLAARDINGEN STAAT KLAAR

VLAARDINGEN- De strooiploeg van de gemeente Vlaardingen staat in de startblokken voor het nieuwe strooiseizoen. Er ligt 225 ton strooizout klaar op de Stadswerf. De strooiwagens en –materialen zijn getest en een flink team staat klaar om de Vlaardingse doorgaande wegen en fietspaden een winter lang begaanbaar te houden.

De gemeente strooit met glad weer 180 kilometer doorgaande wegen en 150 kilometer fietspaden in Vlaardingen. Het gaat dan om de hoofdwegen, wegen die de wijken ontsluiten, doorgaande fietsroutes en routes waarover het openbaar vervoer rijdt. Uitgaande van een gemiddelde snelheid van 30 km/h op doorgaande wegen en 15 km/h op fietspaden betekent dit dat in totaal 16 uur nodig is om een volledige strooiactie uit te voeren. De strooiroutes zijn zo ingericht dat deze binnen 1,5 à 2,5 uur kunnen worden bereden.

Hoeveel er gestrooid moet worden, is ieder jaar weer een verrassing. Er zijn winters geweest waarin de strooiploeg niet vaker dan 3 keer in actie kwam, in 2019 was dit 22 keer.

Niet de strenge winter zorgt voor het meeste strooiwerk, het drukst heeft de strooiploeg het juist in kwakkelwinters. Bij strenge vorst is er geen dauw. Droge lucht bevriest niet en dus wordt het niet glad. Maar als het miezert, vochtig of mistig is, dan kan dat met temperaturen rond het vriespunt zorgen voor veel gladheidsproblemen. Gladheid wordt bestreden met strooizout. Als strooien niet meer voldoende is, omdat er te veel sneeuw valt, kunnen er sneeuwschuivers ingezet worden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “STROOIPLOEG VLAARDINGEN STAAT KLAAR

  1. Goed werk wat deze mannen en vrouwen doen.
    Geef deze mensen geen goedkoop applausje, zoals tegen de harde werkers binnen de zorg, maar een lekkere warme kop koffie of chocolademelk als het buiten weer erg koud is en zij zorgen dat je weer veilig kan rijden met je voertuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *