Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STRONT WILDKAMPEERDERS KRABBEPLAS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Recreanten bij de Krabbeplas in Vlaardingen lopen het risico om in menselijke uitwerpselen te trappen. Allemaal het gevolg van wildkamperen waartegen niet wordt opgetreden. Ivana Somers (Leefbaar Vlaardingen) wil dat er liefst vandaag nog wordt gehandhaafd door de gemeente. Verantwoordelijk wethouder Bart de Leede (GroenLinks) beaamt dat illegale activiteiten een ingrijpen rechtvaardigen, maar noemt geen datum om hiermee te beginnen.

Somers vindt het wildkamperen een groot probleem. “Het gebeurt daar gewoon om de haverklap”, zegt ze. Het groen langs de Krabbeplas wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Dat maakt Somers niet uit. “Wildkamperen is volgens mij gewoon verboden, binnen onze eigen APV. En het is nog steeds Vlaardings grondgebied. Dus volgens mij moet er wel degelijk mogelijkheid zijn om te handhaven, want uitwerpselen, terwijl jij gezellig aan het hardlopen bent of een stukje aan het fietsen, of je probeert te recreëren, is echt smerig. Dus ik mag toch hopen dat we niet gaan wachten op Staatsbosbeheer, maar dat we echt zelf actie gaan ondernemen.”

Wethouder De Leede: “Natuurlijk gaat het bij Toezicht en Handhaving om meer dan alleen het schoonhouden van het terrein. Dat besef ik heel goed. En tegen illegale activiteiten moet natuurlijk sowieso worden opgetreden. “ Op de vraag per wanneer blijft De Leede het antwoord schuldig.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *