Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STRIJD VOOR BUURT-AED IN SCHIEDAM-GORZEN

SCHIEDAM- Er moet een Automatische Externe Defibrillator (buurtAED) komen aan de Groenelaan in Schiedam-Gorzen, vindt tenminste één buurtbewoonster. Ze is een inzamelingsactie begonnen. Voor de AED is een bedrag aan donaties nodig van 2.735 euro . Dit moet vervolgens binnen 30 dagen worden opgehaald. De eerste 1.000 euro zijn al binnen. Klik HIER.

De buurtAED is een project van Philips en de Nederlandse Hartstichting. Het draait om een actie waarbij buurtbewoners zelf geld inzamelen. Binnen de termijn van 30 dagen moet het bedrag voor een AED met buitenkast bijeen zijn gebracht om een korting te krijgen van ruim 900 euro op de aanschafprijs. Na het afronden van de inzameling BuurtAED hangt de buurt de AED aan een muur in hun straat.

Volgens de stichting achter de inzamelactie zijn in woonwijken momenteel nog te weinig AED’s die dag en nacht bereikbaar zijn. Terwijl juist daar de meeste hartstilstanden zijn. Bij een hartstilstand is een AED van levensbelang.

Een AED geeft iemand met een hartstilstand een elektrische schok. Die kan ervoor zorgen dat het hart weer normaal gaat kloppen. Zo kan een AED iemands leven redden.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *