Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STRIJD ROND HERPLANT BOMEN A4 SCHIEDAM GAAT DOOR

SCHIEDAM- Er is nog altijd niet voldaan aan het inrichtingsplan van het tunneldak over de A4 in Schiedam. Die conclusie trekken de stichting Batavier en stichting de Bomenridders. De twee stichtingen zijn van mening dat ook het meest recente (en inmiddels uitgevoerde) inrichtingsplan in de verste verte niet voldoet aan de afspraak uit 2011: volwaardige herplant van vierduizend echte bomen.

In totaal vijf organisaties hebben inmiddels beroep ingesteld tegen een besluit van 11 juni aangaande het inrichtingsplan ‘en de inferieure herplant’ op het tunneldak van de A4. Het gaat om de stichting Bewaking Tracebesluit/Bestuursovereenkomst A4 Delft-Schiedam, de Vereniging tegen Milieubederf in en om het Nieuwe Waterweggebied, stichting de Bomenridders, Vereniging Milieudefensie en de stichting Boombehoud Vlaardingen.

De Stadsecoloog Schiedam oordeelde in september vorig jaar al vernietigend over de herplant van de bomen. De stadsecoloog stelde dat van de herplant van vierduizend bomen geen spraken is en dat veel van de herplant niet is aangeslagen. De gemeente liet daarop in april weten dat men nog druk bezig was met het vervangen van de afgestorven beplanting en het aanplanten van de ontbrekende beplanting. Dit zou medio april zijn afgerond.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *