Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STREMMING KONINGINNEBRUG SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Schiedamse wijk de Gorzen is vanaf 09.00 uur niet meer te bereiken vanaf de Maasdijk. Wegens werkzaamheden is de Koninginnebrug vier dagen afgesloten. Dit betreft het vervangen van de slijtlaag op de brug en het opnieuw asfalteren van de landhoofden. De afsluiting van de brug over de Buitenhaven duurt tot aanstaande dinsdagochtend 07.00 uur. Omwonenden hebben voorafaand aan de werkzaamheden een informatiebrief ontvangen.

De Koninginnebrug is een traditionele basculebrug. Een brug met een scharnierende ballastblok, bewegingswerk op het ballastblok en twee rechte heugels. De huidige brug stamt uit 1978, maar de oeververbinding tussen de Maas- en de Havendijk is al veel ouder.

Met de opkomst van de branderijen, ter vervanging van de Schiedamse haringvisserij rond 1650, begint een periode van welvaart en ontstaan in Schiedam belangrijke openbare werken en bouwwerken, waaronder een nieuwe sluis in de Dam (1779), waarbij de Schie zijn oorspronkelijk beloop terugkrijgt en aanpassing van de Buitensluis (1767) die dan al fungeert als eerste oversteek en brug.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *