Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STREEP DOOR WONINGBOUW IN GROENGEBIED VLAARDINGEN-WEST

VLAARDINGEN- Het bouwen van twaalf woningen door een collectief aan de Zuidbuurt in Vlaardingen-West is van de baan. De initiatiefnemers en de gemeente zijn niet tot overeenstemming gekomen over de invulling en randvoorwaarden voor het project. Het gemeentebestuur wilde vorig jaar nog een grotendeels geheime grondreserveringsovereenkomst sluiten met het collectief Spirit-2, voor een lap grond in het groengebied bij de Zuidbuurt.

De gemeente en de initiatiefnemers hebben nu een vaststellingsovereenkomst ondertekend, waarin onder meer een vergoeding voor de gemaakte kosten is opgenomen. Ook kan de locatie opnieuw worden ontwikkeld voor een nader te bepalen bestemming. Op dit moment zijn daar nog geen plannen voor.

Met het toestaan van het project wilde de gemeente meer ervaring opdoen met het bouwen door CPO: ‘collectief particulier opdrachtgeverschap’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “STREEP DOOR WONINGBOUW IN GROENGEBIED VLAARDINGEN-WEST

  1. Phew, goed nieuws dus!

    Onze laatste lokale wilde planten en dieren moeten koste wat het kost voor acuut uitsterven behoed worden. Want zodra ze uitgestorven zijn, komen ze nooit meer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *