Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STREEP DOOR VRIJWILLIGERSTOESLAG SCHIEDAM

SCHIEDAM- De vrijwilligerstoeslag van 250 euro voor uitkeringsgerechtigden in Schiedam wordt mogelijk afgeschaft, tot verbazing van de fractie van de OPS. Pascal van Kraaij (OPS): “Wij hebben dit college horen zeggen dat onze vrijwilligers de pareltjes van onze stad zijn. Wij voegen hier dan wel aan toe dat dit blijkbaar zo is tot de vrijwilligers geld kosten. Dit college vindt een bedrag van 25.000 euro voor de vrijwilligerspremie namelijk al veel te veel geld. De OPS vindt dit een verkeerde keuze.”

Afgelopen kerst heeft Schiedam ook een punt gezet achter het uitdelen van Proostje-munten aan de vrijwilligers. In plaats daarvan mochten de vrijwilligers op zaterdagochtend naar de bioscoop. Het uitdelen van de muntjes had de gemeente in 2018 zo’n 60.000 euro heeft gekost. Enkele jaren terug was dit nog 15.000 euro.

Het is aan de gemeenteraad om te bepalen of er voor dit jaar opnieuw geld wordt vrijgemaakt voor de uitgifte van muntjes aan vrijwilligers.

2 reacties op “STREEP DOOR VRIJWILLIGERSTOESLAG SCHIEDAM

  1. Wat denken jullie wat Voorrang geven aan de ‘vluchtelingen’ kost? juist, dat beetje geld voor de vrijwilligers moet nu besteed worden aan die binnenkomers. Grote schande Schiedam !

  2. Ik ben vrijwilliger ik ga 3x per week met de tram naar mijn werk fietsen gaat niet a,van wegen gezondheid b, ik kan me geen fiets veroorloven
    Dit KOST MIJ dus 9€ per week zeg ik werk 40 wkn. Per jaar =360€ als ik nu die 250€ niet meer krijg .
    GOED BEZIG GEMEENTE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *