Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STREEP DOOR VRIJ REIZEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Er is te weinig geld beschikbaar voor het invoeren van 1 jaar vrij reizen voor minima in Maassluis. De gereserveerde 50.000 euro wil het gemeentenestuur beschikbaar houden voor een alternatief lokaal vervoersysteem. Onderzocht wordt op dit moment waar de behoefte ligt en wat de mogelijkheden zijn voor een systeem dat ervoor zorgt dat minima mee kunnen doen in de stad.

Het idee om te werken met een persoonlijke OV kaart van de RET, om daarop het reisproduct te laten toevoegen kost te veel. Daarvoor zou een inkomenstoets moeten worden uitgevoerd bij Stroomopwaarts. Stroomopwaarts geeft aan dat Maassluis moeten uitgaan van 80 euro per aanvraag aan uitvoeringskosten. Van 1.620 aanvragen (60% deelname bij totale doelgroep ongeveer 2.700 personen) over de periode van 1 jaar bedragen de geschatte kosten die Stroomopwaarts in rekening brengt 129.600 euro.

Het verstrekken van een tegoed op de Rotterdampas is ook onderzocht. De RET heeft dit erder op proef al eens uitgevoerd in Hoek van Holland. Het bleek dat veel inwoners het tegoed op de pas hadden laten zetten en volgens na een aantal jaren de tegoeden van afgelopen jaren op de bankrekening lieten uitkeren. De OV kaart moet namelijk na 5 jaar worden vernieuwd en dan wordt het tegoed uitbetaald aan de pashouder. Met andere woorden; het tegoed op de pas garandeert geen bevordering van het reisgedrag. RET mag het tegoed niet terugstorten naar de gemeente, omdat dit tegoed aan de inwoners is toegekend.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *