Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STREEP DOOR ‘VLAARDINGEN FIETSSTAD’

VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen wil niet langer dat de stad in 2022 wordt uitgeroepen tot fietsstad van Nederland. Het miljoenentekort waarmee Vlaardingen kampt is een te groot obstakel, zoveel wordt duidelijk tijdens de Begrotingsbehandeling.

Bij de CU-SGP reageert fractievoorzitter Erik van Pienbroek met: “Hoera, de Fietsstad gaat niet door!” Van Pienbroek is een groot voorstander van het binnenhalen van de titel, maar laat zich niet uit het veld slaan. ”Wat de fietsstad betreft? U kent ons wel. Hier blijven wij ons positief even hard voor inzetten”, aldus de eerste man van de CU-SGP.

Namens ONS.Vlaardingen wil Frans Hoogendijk weten waar de eventuele financiële steun vanuit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is gebleven. Hoogendijk: “Ik begreep ik dat de MRDH ook mee zou betalen. Zijn we dat ook kwijt?“ Wethouder Bart Bikkers (VVD): “Voor Vlaardingen fietsstad zou de MRDH nooit meebetalen.”

Vorig jaar juni was het gemeentebestuur nog bereid om 500.000 euro incidenteel te investeren in metropolitane fietsroutes. Hiermee hoopte het college vervolgens aanspraak te maken op een subsidie van 1 miljoen euro van de MRDH.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *