Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STREEP DOOR SLOOP HOF VAN SPALAND SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- De winkels in Winkelcentrum Hof van Spaland in Schiedam-Groenoord worden herschikt. Dat is de uitkomst van het haalbaarheidsonderzoek naar drie verschillende ontwikkelscenario’s voor het winkelcentrum. Daarmee zijn plannen voor sloop van het winkelcentrum van tafel. Het onderzoek wordt gesteund door de gemeente en de winkeleigenaren verenigd in de Coöperatieve Vereniging van Erfpachters Hof van Spaland (CVVE).

Het scenario waarvoor nu wordt gekozen zou volgens van de leden van de CVVE kansen creëert om het winkelcentrum compacter te maken door een grote supermarkt meer te integreren in het winkelcentrum en andere winkels te herschikken.

Bewoners van de Schiedamse Noordrand hebben in een enquête aangeheven in zeer grote meerderheid (95 %) het winkelcentrum te bezoeken voor de dagelijkse boodschappen en om gezellig te winkelen. Van alle geënquêteerden bezoekt 61 % het Hof van Spaland (bijna) elke week. In totaal 30 % (bijna) elke dag.

Eerder onderzoek liet zien dat de winkels in het Hof van Spaland niet toekomstbestendig zouden zijn in de huidige vorm. Sloop van het winkelcentrum was daarom een reële optie voor het stadsbestuur.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “STREEP DOOR SLOOP HOF VAN SPALAND SCHIEDAM-GROENOORD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *