Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘STREEP DOOR MAATWERK HUISHOUDELIJKE HULP VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Het AOV in Vlaardingen ontvangt klachten over de uitvoering van de huishoudelijke hulp. De partij voelt het gemeentebestuur daarom aan de tand over de geboden maatwerkmogelijkheden voor cliënten die aangewezen zijn op deze hulp.

Bij herindicatie van bestaande beschikkingen zou ROGplus het maatwerk schrappen. Desiree de Jong (AOV): ‘In situaties waarin cliënten voorheen zelf meer uren inkochten, wat niet meer mogelijk is, wordt niet gekeken of de persoonlijke omstandigheden van de cliënt vragen om het leveren van maatwerk. Bij cliënten die eerder, bij de invoering van de decentralisaties een bezwaar indienden dat gegrond verklaard werd, wordt toegewezen maatwerk niet langer toegepast en worden nieuwe bezwaren in gelijke of verergerde situaties ineens niet gegrond verklaard. Het lijkt of er niet gekeken wordt naar de menselijke maat, maar slechts naar kostenreductie.’

Op 17 december, overigens zonder instemming van het AOV, is door de Vlaardingse gemeenteraad de motie aangenomen ‘Verordening maatschappelijke ondersteuning MVS 2021’. Hierdoor zou niets wijzigen ten aanzien van maatwerkmogelijkheden voor cliënten die aangewezen zijn op huishoudelijke hulp.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *