Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STREEP DOOR BRANDERSFEESTEN IN CENTRUM SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Brandersfeesten in de historische binnenstad van Schiedam gaan dit jaar niet door. Het meerdaagse volksfeest in het laatste weekend van september is in zijn geheel onzeker. De gemeente is op dit moment in gesprek met de organisatie om te kijken naar alternatieve vormen van het evenement, vanwege de aanhoudende lockdown met het opgedrongen abnormaal. De feesten kunnen daardoor sowieso niet in oorspronkelijke vorm in het centrum plaatsvinden. Binnenkort volgt hierover een definitief besluit.

In mei zijn al gesprekken gevoerd met de Stichting Brandersfeesten en het comité Open Monumentendag, omdat toen al duidelijk was dat (grote) evenementen niet mogen tot zeker 1 september. Mogelijk wordt een nieuwe seizoensgriep tegen die tijd opnieuw gehypet als ‘levensgevaarlijke pandemie’.

Sinds 1984 staat Schiedam in het laatste weekend van september in het teken van de Brandersfeesten. Het jaarlijkse evenement is uitgegroeid tot een festival, dat zo’n 300.000 bezoekers trekt van binnen en buiten Schiedam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “STREEP DOOR BRANDERSFEESTEN IN CENTRUM SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *