Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STRAFZAAK PROFESSIONEEL VUURWERK SCHIEDAM

SCHIEDAM- De rechter in Dordrecht buigt zich over het illegaal gebruik van professioneel vuurwerk tijdens de jaarwisseling van 2019-2020 in Schiedam. In een hele reeks strafzaken rond het clandestien gebruik van zwaar vuurwerk moeten voor de rechter verschijnen de Turken I.B. K. (23) uit Rotterdam en M.Ö. K. (35) uit Schiedam.

Op 31 december 2019, omstreeks 14.20 uur, heeft M.Ö. K. in Schiedam zwaar vuurwerk tot ontbranding gebracht. In zijn bezit had hij op dat moment professioneel vuurwerk, te weten meerdere stuks cobra 6, meerdere stuks shells 4 inch, batterijen enkelschotsbuizen, meer stuks knalvuurwerk en vuurpijlen. Een deel lag opgeslagen.

Bij I.B. K. zijn op oudejaarsdag 2019 buizen voor professionele vuurwerkshows aangetroffen. Ook hij was met het zware vuurwerk actief in Schiedam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “STRAFZAAK PROFESSIONEEL VUURWERK SCHIEDAM

  1. Is het geen vergissing met 2020/21?
    Ik zag duidelijk dat er in Schiedam-west, ondanks het vuurwerkverbod, veel en mooi illegaal vuurwerk werd afgestoken. Alles verliep ordelijk . Op een gegeven moment werd dit verziekt door, zonder te stigmatiseren, tuig met een Turkse achtergrond/ taal. Gooiden met zwaar illegaal vuurwerk naar voorbijrijdende auto’s en voetgangers. Vervolgens stichten ze een klein brandje op de rijbaan en toen de brandweer kwam werd deze bestookt met
    cobra ’s etc. Vervolgens kwam de me en deze werden ook bestookt. De buurt sprak er schande van dat deze hulpverleners zou werden behandeld.
    Hopelijk staat dit tuig binnenkort voor de rechter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *