WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STRAFVERMINDERING VLAARDINGER GLENN A. IN HOGER BEROEP

VLAARDINGEN- Glenn A. heeft in hoger beroep 2 jaar van zijn celstraf afgekregen. De 31-jarige Vlaardinger A. is in 2020 veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf en TBS wegens de doodslag op zijn (ex-)vriendin Lisa van Leeuwen, op 16 juli 2019 te Vlaardingen. De moord in de Van ‘t Hoffstraat werd gepleegd onder invloed van een psychische stoornis, oordeelt het gerechtshof in Den Haag.

Voor de moord op Van Leeuwen en voor de mishandeling van een arrestantenbewaarder, een dag na zijn aanhouding, legt het hof A. een gevangenisstraf op van vijf jaar met aftrek van voorarrest en tbs met verpleging.

De steekpartij vond plaats in de woning van Van Leeuwen in de Van ’t Hoffstraat in de Vlaardingse Westwijk. De vrouw overleed, enkele uren nadat zij neergestoken was, aan haar verwondingen. A. heeft de moord bekend.

Hoewel het nooit de bedoeling van A. zou zijn geweest, heeft de A. zijn 25-jarige (ex-)vriendin Lisa in haar eigen huis neergestoken. Hierbij is onder meer de aorta geraakt, waardoor zij veel bloed heeft verloren. Zij overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.
A. heeft zich ook schuldig gemaakt aan de mishandeling van een arrestantenbewaarder door deze in het gezicht te slaan of te stompen. Daarmee heeft A. op een ernstige wijze inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van de arrestantenbewaarder, die op dat moment zijn publieke taak uitoefende.

3 reacties op “STRAFVERMINDERING VLAARDINGER GLENN A. IN HOGER BEROEP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *