Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STRAATFEESTEN SCHIEDAM KEREN TERUG

SCHIEDAM- Twee populaire straatfeesten keren komende zomer terug in Schiedam. Op 20 augustus wordt het Zomerfeest aan de Warande in West in ere hersteld en op 27 augustus is er feest aan de Voorberghlaan.

Onder invloed van de hoax waren er de afgelopen 2 jaar nauwelijks straat- en buurtfeesten.

Het Zomerfeest aan de Warande in Schiedam-West  bestaat sinds 2010 en sinds 2014 werd het jaarlijks gehouden. Het straatfeest is vooral bedoeld om buren aan de Warande meer met elkaar in contact te brengen. Via de kinderen aan de Warande werden  in de loop van de tijd ook klasgenootjes uitgenodigd waardoor het feest  inmiddels is uitgewaaierd naar  de Nassaulaan en de Westerkade.

In de Woudhoek vieren de bewoners van de Voorberghlaan ook al jaren hun straatfeest in de zomer met kinderactiviteiten en een barbecue.

De feesten krijgen voor het eerst te maken het verbod op het gebruik van wegwerpplastic. Op overtredingen staan forse boetes. De eerste boete voor het gebruik van wegwerpplastic bij een evenement in Schiedam gaat direct 4.150 euro kosten (of 3 maanden gevangenisstraf opleveren). Dat heeft de gemeenteraad eind 2019 besloten. Het verbod op wegwerpbestek zou nodig zijn om extra afval en plastic te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *