Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STORING SPOORBRUG VLAARDINGEN: TESTEN HOEKSE LIJN GAAN DOOR

VLAARDINGEN- Door een technisch mankement kan de spoorbrug in Vlaardingen tot nader bericht niet worden bediend voor de scheepvaart. Onderdoorvaart van de spoorbrug is wel mogelijk.

De spoorbrug wordt momenteel gebruikt voor de testritten door de Hoekse Lijn. Deze ondervinden geen hinder van de storing.

Een woordvoerder van het projectbureau Hoekse Lijn zegt dat een hydrologisch pomp is verwijderd bij de spoorbrug. Een nieuw exemplaar is onderweg. “In de loop van maandag verwachten we dat de pomp bevestigd gaat worden. Hou het op, maandagavond, dan zou de brug weer gewoon functioneel moeten zijn.”

Afgelopen week is ook twee nachten aan de brug gesleuteld. De woordvoerder legt uit: “Omdat we klachten hebben gehad van mensen die aan de brug wonen, die op de hoek zitten. Ze hebben de rails nu iets omhoog gehaald waardoor die aansluit op de rails naast de brug. Daar zat echt een millimeter verschil in. Waardoor bij het passeren gewoon een klap te horen was, maar dat had meer met de afstelling van de elektro te maken.”

Eigenaren van pleziervaartuigen kunnen voor informatie bij de brug/sluisbediening contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 010 – 2484 333.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *