Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STORING GOEDERENTREIN VLAARDINGEN

Vopak Vlaardingen heeft in 2015 een nieuw railverladingsstation in gebruik genomen. Om per dag meer treinen af te handelen en flexibeler te kunnen zijn naar klanten, was modernisering en uitbreiding van de spoorfaciliteiten voor Vopak Vlaardingen noodzakelijk. Met het nieuwe railverladingsstation, dat in verbinding staat met drie sporen, kunnen zestien tot twintig wagons in acht uur tijd gelost of geladen worden, inclusief rangeertijd.
Vopak Vlaardingen heeft vorig jaar een nieuw railverladingsstation in gebruik genomen. Om per dag meer treinen af te handelen en flexibeler te kunnen zijn naar klanten, was modernisering en uitbreiding van de spoorfaciliteiten voor Vopak Vlaardingen noodzakelijk. Met het nieuwe railverladingsstation, dat in verbinding staat met drie sporen, kunnen zestien tot twintig wagons in acht uur tijd gelost of geladen worden, inclusief rangeertijd.
VLAARDINGEN- Een goederentrein heeft vanavond voor verkeershinder gezorgd op de Vulcaanweg in Vlaardingen-Oost. De trein kwam rond 22.00 uur tot stilstand door nog onbekende oorzaak en bleef drie kwartier staan.

Volgens een ooggetuige verloren automobilisten na enige tijd hun geduld en keerden om. Enkele fietsers en wandelaars kropen onder de trein door.

Het is niet de eerste storing met de goederentrein. Bij het rangeren op de rotonde sluit de machinist, uit veiligheidsoverweging, het kruispunt af door alle verkeerslichten tijdelijk op rood te zetten. Wanneer het kruispunt is gepasseerd moet de machinist de lichten weer op automatisch zetten. Wanneer dit mis gaat wordt de hele straat geblokkeerd.

Zie ook: Alles op rood Vlaardingen.

ALLES OP ROOD IN VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *