Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STOFFER EN BLIK IN STRIJD ZWERFAFVAL VLAARDINGEN CENTRUM

VLAARDINGEN- Aan het eind van de ochtend overhandigt wethouder Bart de Leede (GroenLinks) een stoffer en blik aan meerdere ondernemers in de Vlaardingse binnenstad.  Dit doet hij op de Hoogstraat ter hoogte van de H&M.   De gemeente gaat samen met ondernemers aan de slag om zwerfafval aan te pakken. Zonder zwerfafval ziet alles er beter en meer gastvrij uit.

Door oppositiepartij ONS.Vlaardingen is aan het begin van de zomer geklaagd over de vele overvolle prullenbakken in het centrum en het verwijderen van bakken op diverse locaties in de stad. Het gemeentebestuur liet daarop weten dat de meeste afvalbakken conform de reguliere frequentie worden geleegd. In het Centrum, het Oranjepark, ‘t Hof en aan de Maasboulevard worden de afvalbakken op zaterdagmiddag en zondag daarnaast extra geleegd. In de wijken Centrum en Zuid-Oost wordt dit legen gedaan door Irado, in de rest van de wijken gebeurt dat door Stroomopwaarts.

Het stadsbestuur laat ook weten dat samen met NederlandSchoon naar de locatie van afvalbakken in het Centrum is gekeken, waarbij de conclusie was dat er veel afvalbakken stonden, maar niet op de juiste plekken. Naar aanleiding daarvan zijn er in het Centrum afvalbakken weggehaald en nieuwe afvalbakken geplaatst op meer strategische plaatsen. De nieuwe afvalbakken zijn groter dan de oude afvalbakken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “STOFFER EN BLIK IN STRIJD ZWERFAFVAL VLAARDINGEN CENTRUM

  1. We mogen niet vergeten dat de veroorzakers niet de raadsleden zijn , doen wat ze kunnen met het beschikbare budget inderdaad strategisch moeten zien ( genoeg foto’s op fb “red Vlaardingen ” ) denken hoe beter ( even geen nostalgie maar toekomst van onze stad ) en DOEN ( genoeg dromers in onze stad aanwezig, met teweinig geldbesef)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *