Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STILTE VOOR DE STORM BIJ NIEUWE TUNNEL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Voor de tunnel tussen Vlaardingen en Rozenburg (Blankenburgverbinding) worden nog deze maand funderingen aangebracht, maar tot 16 augustus houdt de uitvoerder het rustig in verband met de zomerperiode. Werkzaamheden die minder hinder geven, gaan wel gewoon door.

Op 15 juni is bouwconsortium BAAK in de Aalkeetpolder al gestart met het aanbrengen van de funderingen voor de tunnel. Deze werkzaamheden zijn hoorbaar in onder meer de Westwijk.

Voor de tunnel zijn verschillende types damwanden en heipalen nodig. Om de omwonenden goed op de hoogte te houden van de voortgang, staat er een bord aan de Zuidbuurt waarop te zien is hoeveel damwanden en heipalen inmiddels in de grond zitten. De voortgang van de funderingen is ook te volgen via de website www.blankenburgverbinding.nl .

Na de zomervakantie gaan de verschillende funderingswerkzaamheden over de hele lengte van de tunnel door. In de tweede helft van oktober verwacht BAAK dat de eerste funderingstellingen klaar zijn. Van half oktober tot het einde van het jaar neemt het aantal stellingen langzaam af. Aan het einde van het jaar zijn de funderingen van de tunnel klaar. BAAK start dan met de bouw van de vloeren, wanden en het dak van de tunnel.

Tussen de Blankenburgtunnel en de bestaande A20, komt het nieuwe knooppunt Vlaardingen. De funderingswerkzaamheden voor dit nieuwe knooppunt starten in het najaar en lopen door tot de zomer van 2021. In de zomer komen de stellingen dan nog één keer terug om het kleine stukje tunnel waar nu nog de Zuidbuurt ligt te maken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *