Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STILTE ROND NIEUWE WONINGBOUWLOCATIES VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Raadsleden, ambtenaren en het stadsbestuur van Vlaardingen hebben achter gesloten duren gesproken over mogelijke nieuwe locaties voor woningbouw in Vlaardingen. Om welke locaties dit gaat blijft vooralsnog binnenkamers. Zoveel wordt duidelijk wanneer fractievoorzitter Marcel Kerkhof (fractie Kerkhof) aan het woord wordt gelaten in de live uitzending van Omroep Vlaardingen.

Vorig jaar liet de gemeente nog met grote nadruk weten dat er (toen) geen plannen klaar lagen voor woningbouw in de Broekpolder. Wel moet er gifgrond worden gesaneerd in het groengebied.

Met uitzondering van de fractie Kerkhof, willen de coalitiepartijen voorlopig niets kwijt over de manier waarop achter gesloten deuren – in werkgroepsverband – wordt gesproken over het oplossen van het begrotingstekort van 15 miljoen euro. Vaststaat wel dat bij die gesprekken ook nieuwbouwlocaties op de agenda staan van de werkgroep Wonen.

Kerkhof: “Achterkamertjespolitie vind ik een beetje een vervelende omschrijving, want als je nog dingen met elkaar aan het finetunen bent, dan kan je nog niet alles in de openbaarheid doen. Het is nog steeds werk in uitvoering. Het is nog niet af. Er kunnen dus hele verkeerde conclusies uit getrokken worden door mensen.”

Kerkhof wil geen namen van locaties noemen: “Je wilt als je het gaat communiceren naar de buitenwereld, dan wil je toch dat je een verhaal hebt waarover nagedacht is. Je wilt mensen niet met een kluitje het riet in sturen. Je moet dan wel een goed overleg gehad hebben.”
Bovenop de woningopgave van het al bestaande Actieplan Wonen moeten in Vlaardingen 2.000 woningen extra beschikbaar komen. Daarmee komt het totaal op 5.200 woningen. Daarbij moet ook gekeken worden naar mogelijkheden van woonzorgconcepten. Via een geografisch overzicht en cijfers kreeg de werkgroep Wonen onlangs onder meer inzicht in mogelijke locaties in Vlaardingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *