Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STILTE ROND HOOG AANTAL TIENERMOEDERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het is al een half jaar stil rond het hoge aantal tienermoeders in Vlaardingen, constateert de fractie Boers (fB). Voor de fB aanleiding om het stadsbestuur aan de tand te voelen over de actuele stand van zaken.

Vlaardingen telt de meeste tienermoeders in de hele regio, en staat landelijk op een derde plaats in dit lijstje, bleek uit onderzoek van bureau LocalFocus in maart van dit jaar.

Het Vlaardingse stadsbestuur gaf toen aan de cijfers nader te gaan bekijken, om te achterhalen waarom er relatief veel tienermoeders in Vlaardingen wonen. Op basis van die bevindingen zou het gemeentebestuur bepalen of er op preventief gebied meer kan worden gedaan. Inmiddels zijn we een half jaar verder.

De fB stelt vast dat de gemeente Vlaardingen in in Jeugdnota 2004 al aangaf dat Antilliaanse tienermoeders moeilijk worden bereikt met opvoedondersteuning. FB: ‘Wat is daar sindsdien met welke initiatieven aan verbeterd, en is dat naar uw mening al voldoende?’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “STILTE ROND HOOG AANTAL TIENERMOEDERS VLAARDINGEN

  1. Als het goed is zijn er sociale wijkteams die in kaart moeten brengen waar deze moeders zijn en die in kunnen schatten wat zij nodig hebben. WMO beleid.
    Wel belangrijk om preventief begeleiding aan te reiken. Anders worden eventuele problemen pas zichtbaar als de kinderen naar school gaan, dan is het moeilijker en duurder om een gezin de juiste begeleiding aan te bieden en kunnen kinderen het al moeilijk gehad hebben. Stille armoede bv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *