Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STILTE ROND HARD INGRIJPEN TEGEN UITZENDBUREAUS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen wenst helemaal niets los te laten over de mogelijke gevolgen voor het uitzendbureau waarvan de touringcar op 9 april is stilgezet aan de Van Hogendorplaan door Politie en Handhaving. Begin dit jaar beloofde wethouder Ivan Somers (Leefbaar) nog hard ingrijpen tegen uitzendbureaus die regels schenden.

Vaststaat dat de zestien inzittenden en het uitzendbureau 2 weken terug zijn bekeurd voor het overtreden van de noodverordening. Onduidelijk blijft welke maatregelen eventueel nog meer tegen het uitzendbureau zijn of worden genomen. ‘Wij doen geen uitspraken over het uitzendbureau, met als gevolg dat ik ook de vervolgvragen niet kan beantwoorden’, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Uitzendbureau Stip heeft inmiddels zwart op wit erkent dat het elke nacht met een touringcar met arbeidsmigranten door Vlaardingen reed. De bus die in de Babberspolder is gestopt zou ook van Stipt zijn. Bij de gemeente Vlaardingen wordt de betrokkenheid van Stipt nog altijd niet bevestigd.

Stipt is een zogenaamde convenantpartner. In ruil voor goede gedragingen door de uitzendbureaus die het convenant hebben ondertekend verplicht de gemeente zich om driehonderd woningen te faciliteren voor arbeidsmigranten. Stipt heeft vergevorderde plannen voor grootschalige huisvesting van hun werknemers in het lege kantoorpand van Hydro Agri aan de Deltaweg 8.

Op 26 augustus 2014 werd het convenant over het huisvesten van arbeidsmigranten in Vlaardingen getekend op initiatief van PvdA-wethouder Hans Versluijs.
Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) heeft in januari al duidelijk gemaakt dat de vier uitzendbureaus waarmee het convenant is gesloten (Tradiro, Stipt, Homeflex en United Homes) er verstandig aan doen zich aan alle afspraken te houden en niet langer goedkope starterswoningen op te kopen en te verhuren wanneer er driehonderd wooneenheden zijn georganiseerd door de gemeente. Somers op 16 januari in de gemeenteraad: “Want dat spelletje ga ik niet eens spelen. Dan is het gewoon klaar.”

In 2015 heeft Stipt al eens tegen alle afspraken in arbeidsmigranten gehuisvest in de Sluiswachterswoningen aan Westhavenkade. Het uitzendbureau was toen al één van de convenantpartners ‘Tijdelijke Huisvesting Arbeidsmigranten’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “STILTE ROND HARD INGRIJPEN TEGEN UITZENDBUREAUS VLAARDINGEN

  1. Nou, wees gerust, dat deze praktijken gaan gewoon door, helaas, en niet alleen door deze genoemde bedrijven, maar ook de huisjesmelkers weten hun wegen wel te bewandelen.

    De straat en het type mensen wat er verblijft, zie je gewoon veranderen.

    Het voelt langzamerhand, alsof je in een Oost-Europese enclave aan het wonen bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *