RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STILTE ROND GEWENSTE AANPAK OVERLAST DEELSCOOTERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Pas in de 2e week van juni is het stadsbestuur van Vlaardingen instaat om vragen te beantwoorden vanuit de gemeenteraad over de overlast van deelscooters. Het college van burgemeester en wethouders laat weten voor de beantwoording van een aantal vragen de input nodig te hebben vanuit de deelaanbieders. Deze informatie heeft het college nog niet van alle aanbieders ontvangen.

Drie partijen in de Vlaardingse gemeenteraad willen maatregelen tegen de overlast van deelscooters. Keer op keer klagen Vlaardingers over het hinderlijk en fout parkeren van deelscooters. Het gemeentebestuur is daar al een tijd van op de hoogte. Burgemeester en wethouders hebben er al eerder vragen over gekregen, maar de situatie verbetert allesbehalve, constateren Heel de Stad, CU-SGP en Beter voor Vlaardingen.

De drie fracties willen van het stadsbestuur onder meer weten of er inmiddels juridisch bindend documenten zijn met de aanbieders. In oktober werd de gemeenteraad nog duidelijk gemaakt dat er geen speciaal regime is voor het parkeren van de deelscooters. Het college gaf toen ook aan dat een verbod voor een wegberm bijvoorbeeld niet van toepassing is. Heeft het stadsbestuur inmiddels met GO Sharing en Felyx afspraken gemaakt over op welke locaties er geparkeerd kan/moet worden?

Overal waar Go Sharing en Felyx landelijk actief zijn, komen meldingen van scooters die beschadigd zijn, voetpaden of zebrapaden blokkeren of midden op een fietspad zijn geparkeerd, of midden op de stoep, zo weten de drie politieke partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *