Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STILTE ROND BEZWAREN WINDTURBINES ZUIDBUURT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Bewoners van de Zuidbuurt in Vlaardingen zitten al bijna 3 maanden in onzekerheid nu de bouw van nieuwe windturbines nadert, maar er is nog geen enkele reactie ontvangen van de gemeente op de bezwaren van de omwonenden.

Een elf pagina’s tellende zienswijze van bewoners van de Zuidbuurt is in juni al verzonden naar de gemeente, maar niet verder besproken. Gisteravond spraken raadsleden met wethouder Ivana Somers (Leefbaar) over de komst van de windturbines nabij De Zuidbuurt. Voor de bijeenkomst op het stadhuis zijn belanghebbenden niet uitgenodigd. Wethouder Somers: “Procedureel is het zo dat de gemeenteraad het moet akkoorden, want zij gaan er over.”

Bewoners van de Zuidbuurt zien niets in de turbines die in twee gevallen bijna op het achtererf van twee historische boerderijen worden geplaatst. Een bewoonster somt op: “We zijn 30 jaar geleden daar begonnen. We hebben een verhaal met een surfplas gehad, een vuilstort, een Krabbeplas en een Blankenburgtunnel. We krijgen nu windmolens over ons heen.”

De bewoners van de Zuidbuurt hopen op zijn minst op een reactie op hun zienswijze, voordat raadsleden een oordeel vellen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *