Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STIKSTOF BLOKKEERT MILIEUVERGUNNINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Om alsnog een milieuvergunning te krijgen moeten twee Schiedamse bedrijven zelf kunnen aantonen dat er geen toenamen is van de stikstofdepositie. Dat zegt wethouder Fahid Minhas (VVD) naar aanleiding van vragen van GroenLinks (GL). Het gaat om de Staalharderij Dominial en distilleerderij Herman Jansen. GL gaat het vooral om de milieuvergunning voor Dominial. De partij heeft al meer pogingen gedaan het bedrijf een aardgasverbod op te leggen, waardoor het geen gebruik meer kan maken van de gasgestookte ovens. De ovens zouden teveel co-2 uitstoot veroorzaken.

Vandaag geeft de commissie, ingesteld door oud-minister Remkes (VVD), advies aan het kabinet over hoe om te gaan met het nieuwste ‘milieuprobleem’ rond stikstof (‘Beperk snelheid en krimp veestapel in’). Minhas: “En daar is al een aantal zaken en mogelijke oplossingen uitgelekt, maar formeer wordt 25 september bekend wat nou de echte oplossingen zijn die de commissie aandraagt.”

Collegepartij GL heeft zich meermaals uitgesproken tegen de milieuvergunning van Dominial. De partij hamert erop dat in het bestuurs- en beleidsakkoord staat dat bestaande woningen en bedrijven binnen afzienbare tijd afscheid moeten nemen van het gebruik van aardgas (kosten minimaal 76 miljoen euro). GL vindt dat het verlenen van de vergunning een verkeerd signaal afgeeft als tegelijkertijd ingezet wordt op ‘Van gas los’. De partij is groot voorstander van het opleggen van een aardgasverbod in de wijken Groenoord en Nieuwland.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *