Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STIJGING MELDINGEN HUISELIJK GEWELD SCHIEDAM

SCHIEDAM- In het eerste half jaar van 2020 waren er in Schiedam 95 meldingen huiselijk geweld bij de politie. Dit is hoger dan in dezelfde periode in 2019. Toen ging het om 61 meldingen. Het aantal meldingen van vorig jaar is wel iets lager dan dezelfde periode in 2018. Toen stond de teller op 98 gevallen.

Vanuit de Schiedamse gemeenteraad wordt de samenwerking gezocht met de regio gemeenteraden in de strijd tegen de wachtlijsten bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond (VTRR), de organisatie waar u terecht kunt bij vermoedens of hulp tegen kindermishandeling en huiselijk geweld.

Leidraad voor de regionale samenwerking is het onlangs in Rotterdam gepresenteerde onderzoek van het Verwey-Jonker instituut ‘Complexe problemen vragen onorthodoxe oplossingen’. De raden moeten met elkaar bespreken wat men als regio samen kan doen om slachtoffers van huiselijk geweld sneller hulp en bescherming te geven. 

Van 25 november tot 10 december is het de periode van Orange the World. Deze periode staat in het teken van bewustwording en een oproep tot acties om geweld tegen vrouwen te stoppen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “STIJGING MELDINGEN HUISELIJK GEWELD SCHIEDAM

    1. Niet alleen dat wat dacht je dit jaar met de corona …. veel mensen zitten nu dag en nacht op elkaars lip ivm de lockdowns en ook de ontslagen , veel mensen gaan nu hard achteruit en ja vaak is de persoon die het dichtbij stat daar toch ook weer het slachtoffer van ..
      Ik keur geweld sterk af maar kan wle begrijpen dat je soms echt geen andere uit weg meer ziet , sommige mensne halen ook de bloed onderje nagels vandaan .. is geen excuus maar zo als we vroeger te horen kregen , wie niet wil luisteren ……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *