Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘STIJGING AANTAL STRAATROVEN SCHIEDAM ONVERKLAARBAAR’

SCHIEDAM- Er is geen duidelijk aanwijsbare reden voor de stijging van het aantal straatroven in Schiedam. Dat wordt de fractie van de Schiedamse VVD duidelijk gemaakt door burgemeester en wethouders (b en w) . De aanpak van straatroven is onderdeel van de aanpak High Impact Delicten. Deze aanpak wordt onverminderd voortgezet.

De liberalen krijgen van b en w te horen: ‘We zien bij de straatroven dat er vaak sprake is van minderjarigen. Daarom wordt er ook inzet gepleegd op risicojongeren en jongeren die aan het begin staan van een criminele carrière. Ook het verlengen en de uitbreiding van de veiligheidsrisicogebieden is onderdeel van de stevig aanpak op deze High Impact Delicten. Bij veel straatroven wordt gebruik gemaakt van (steek-) wapens. Door middel van preventief fouilleren wordt het voorhanden hebben van wapens in het openbaar gebied aangepakt.’

Het aantal straatroven in Schiedam vertoont de laatste 2 jaar weer een stijgende trend. Het aantal overvallen was 2 jaar stabiel. De cijfers: In de periode 19 maart tot en met 20 september 2019 hebben er in Schiedam in totaal achtentwintig straatroven/ overvallen plaatsgevonden, waarvan twintig in de veiligheidsrisicogebieden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “‘STIJGING AANTAL STRAATROVEN SCHIEDAM ONVERKLAARBAAR’

  1. Nou zou het niet zijn dat deze jongeren hun lachgas verslaving moeten bekostigen en hun nieuwste iphone, landelijk politiek heeft overal antwoorden en meningen over en voor, maar bovenstaande topic is voor hun in 1 x een raadsel. Je blijft lachen met die gasten!!! Landelijk politiek, gemeente besturen, 1 grote poppenkast. Ben blij dat Schiedam een burgervader heeft die eigenlijk grotendeels bij zichzelf blijft en heeft ook maar te werken met een stel prutsers….

  2. Daar konden we op wachten met al die oostblokkers de Schiedammers zijn haast in de minderheid er vertrekken steeds meer mensen het woord hier een oost Europese anklave en het zal Schiedam heel veel geld kosten kijk naar wat een hoop rotzooi ze neer gooien naast de vuil containers

  3. Reagerend op die foto , van mij mogen ze dat soort gasten terplekke doodschieten . Wat een lafbek ben je zeg als je zo’n oud mensje overvalt .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *