WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STIJGENDE CRIMINALITEITCIJFERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het aantal misdrijven in Vlaardingen laat op bijna alle gebieden een stijgende lijn zien, zo blijkt uit de meeste recente cijfers van de politie.

Een overzicht:

High Impact Crime (HIC): Er is een substantiële toename in verschillende vormen van HIC. Het aantal misdrijven woninginbraak (+13 procent), bedreiging (+47 procent) en mishandeling (+37 procent) is duidelijk toegenomen.

Vermogenscriminaliteit: In Vlaardingen zijn er wisselende ontwikkelingen in vermogenscriminaliteit. Het aantal misdrijven diefstal van motorvoertuigen (+189 procent), vernielingen (+20 procent) en diefstal of inbraak uit een box, garage, schuur of tuinhuis (+38 procent) is toegenomen. Tegelijk is er een afname in diefstal of inbraak bij bedrijven en instellingen (-53 procent) en winkeldiefstal (-24 procent).

Overige thema’s: Er waren in de eerste helft van 2020 in Vlaardingen meer druggerelateerde misdrijven (+71 procent) en misdrijven huiselijk geweld (+119 procent) dan in 2019. Bij cybercrime is het aantal misdrijven toegenomen van 3 naar 11. Er waren in de gemeente 17 incidenten waarbij geweld tegen politieambtenaren (GTPA) is gebruikt in de eerste helft van 2020, zes meer dan in 2019. Er was één incident veilige publieke taak (VPT).

Incidenten: In de eerste helft van 2020 is het aantal incidenten in Vlaardingen toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Gemiddeld nam het aantal incidenten in de eenheid ook toe.

Overlast: In Vlaardingen is het aantal incidenten overlast door een verward of overspannen persoon afgenomen (-13 procent). Gemiddelde genomen is hierin een toename in de eenheid. De andere vormen van overlast vertonen wel een toename in Vlaardingen, waaronder ook verkeersoverlast (+20 procent). In de eenheid nam de verkeersoverlast juist licht af ten opzichte van 2019.

Jeugdproblematiek: Het totaal aantal verwijzingen naar bureau HALT is in de gemeente Vlaardingen in de eerste helft van 2020 gedaald ten opzichte van 2019 (-17). Met de nieuwe indeling in verwijzingen komt de categorie vermogensdelicten niet meer voor en waren er ook minder verwijzingen voor baldadigheid (-5), schoolverzuim (-15) en vuurwerkovertredingen (-3). Wel waren er verwijzingen in de nieuwe categorieën bekladding (1); diefstal (8); heling (10); mishandeling (1); en vuurwerkdelict (6).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *