Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘STIEKEME VERKOOP EN SLOOP RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND’

HOEK VAN HOLLAND- Geruchten over stiekeme verkooponderhandelingen en sloopplannen voeden nieuwe onrust over de toekomst van recreatieoord Hoek van Holland. Leefbaar Rotterdam, PVV, PvdD en 50Plus willen het Rotterdamse stadsbestuur hier vandaag in de gemeenteraad over bevragen.

De Rotterdamse wethouders Bas Kurvers (VVD) en Said Kasmi (D66) hebben 2 weken terug de Toekomstvisie Recreatieoord Hoek van Holland in ontvangst genomen. De Recreanten Advies Raad (RAR) en de Gebiedscommissie Hoek van Holland dringen met het stuk aan, bij de Rotterdamse politiek, op een tiental uitgangspunten (beslispunten) ter onderschrijving. De inspanningen moeten uiteindelijk leiden tot een zekere toekomst voor het recreatieoord en de camping in Hoek van Holland.
De vier oppositiepartijen hebben begrepen dat er een sloopvergunning is afgegeven voor een pand op de camping. Het betreft de voormalige boerderij, dat in cultuurhistorische verkenning als beeldbepalend wordt gezien. Hierover is de gemeenteraad, voor zover bij de vier partijen bekend, niet geïnformeerd. Ook de Recreanten Advies Raad (RAR) zou geen antwoorden krijgen als zij vragen naar de sloop.

Daarnaast hebben de partijen begrepen dat er tijdens de zomer (op zijn minst) één potentiële koper is langs geweest bij een caravanverkoper van de camping, die aangaf dat de onderhandelingen nog lopen. Volgens de partijen is er daarmee ‘tegen de afspraken in een vastgoedcowboy komen banjeren op het recreatieoord’. De oppositiepartijen zeggen bezorgd te zijn en willen van het stadsbestuur weten hoe dit precies zit. Ze komen met vragen: ‘Is er gewoon gesproken met marktpartijen in de zomer? Is er misschien meer aan de hand? Is er wellicht al een besluit gemaakt door het college wat wij niet weten?’

Tijdens de zomer is er een intensief participatietraject gestart met de recreanten, de RAR, de Gebiedscommissie en bewoners van Hoek van Holland over de toekomst van het recreatieoord. Dit nadat het college was teruggefloten om eerst inspraak te organiseren, voordat er een besluit zou worden genomen over de toekomst van het recreatieoord. Door de wethouders Bas Kurvers (VVD) en Said Kasmi (D66) is ondertussen beloofd om ‘alle opties open te houden’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *