Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STICHTING KUNSTWERKT SCHIEDAM GAAT DOOR

SCHIEDAM- De Stichting KunstWerkt in SChiedam staat niet stil. Ook al heeft ook Ruimte in Beweging haar deuren tot nader order gesloten. Direct na de (informele) opening van de huidige tentoonstelling ‘Maximaal100’ ging de tent zondag 15 maart om 18.00 uur dicht. Slechts een paar mensen hebben van de tentoonstelling kunnen genieten. U kunt nog wel een kleine indruk opdoen in de raamgalerij in Monopole, tegenover het museum, en de tentoonstelling (360°) bekijken op www.stichtingkunstwerkt.expogemist.nl/2020/maximaal-100.
Ook de voor april en mei geplande tentoonstellingen ‘Zwartgeblakerd’ en ‘Still Moving’ vinden helaas geen doorgang; mogelijk worden ze verplaatst naar een ander moment dit jaar. Wij houden u op de hoogte!

Een andere expositie die gedupeerd is door het coronavirus zou 13 maart geopend worden in het Wissenschaftszentrum te Bonn. De tentoonstelling ‘TheEvolution of Evolution’, vorig jaar in Ruimte in Beweging, ging namelijk op reis! Maar gelukkig is er nog wel een virtuele mogelijkheid om kennis te nemen van de getoonde werken van onder meer twee KunstWerkt-deelnemers (Inge Hoefnagel en Sasha Zuidam).Zie https://youtu.be/0RdrKVN6OyY.

Ook dichterbij gooide het virus roet in het eten. De kunstexpositie Geuzenmaand 2020 ‘den juisten tijd’, waarbij 8 deelnemers van KunstWerkt acte de présence gaven, maakte op 6 maart nog wel de drukbezochte opening in de Grote Kerk in Vlaardingen mee. Maar alle vervolgactiviteiten, gepland tot eind maart, zijn afgelast.

Er zijn dit jaar bij de Stichting KunstWerkt wel twee nieuwe deelnemers bijgekomen: Dagmar Haggenburg en Carien Hooykaas (welkom!); hiermee komt het totaal op 45 kunstenaars. En de stichting is trots dat de subsidieaanvragen voor 2020 ook dit jaar vrijwel geheel gehonoreerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *