Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STEUN LOKALE ONDERNEMERS IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De effecten van het coronavirus zijn inmiddels voor iedereen voelbaar. Een groep die het in bijzonder zwaar heeft zijn de lokale ondernemers in Schiedam. Denk aan de horeca, lokale producenten en andere winkeliers. Gelukkig worden er steeds meer mooie initiatieven in het leven geroepen om lokale ondernemers te ondersteunen. Dit gebeurt veelal onder de hashtag #supportyourlocals. In dit artikel vind je handige tips hoe jij ondernemers in Schiedam een steuntje in de rug kunt geven, juist nu.

Support Your Locals Schiedam

Het coronavirus heeft niet alleen een forse impact op restaurants en de horeca. Ook de kleinere ondernemers, boeren en producenten merken dit meteen. Zij kunnen hun mooie lokale geproduceerde producten op dit moment niet of nauwelijks kwijt. Via de hashtag #supportyourlocals
worden in verschillende regio’s in Nederland verspakketten & maaltijdboxen samengesteld met streekproducten van lokale ondernemers. Support Your Locals is een landelijk initiatief om lokale producenten en winkeliers te verbinden en samen korte ketens te bouwen.
Bekijk op www.maaltijdbox.com een overzicht met alle lokale box initiatieven in Nederland.

Wat kan jij doen om lokale ondernemers in Schiedam te steunen?

Onder andere horecagelegenheden en cafés in Schiedam hebben het zwaar. De horecazaken hebben hun deuren moeten sluiten en zitten zonder klanten. Indirect hebben ook lokale producenten, boeren en winkeliers daar weer last van. Een groot deel van hun afzet is namelijk afhankelijk van de horeca. Gelukkig kan jij wel iets doen.


Laat je eten thuisbezorgen! Veel restaurants en cafés bieden een bezorgservice waardoor je thuis kunt genieten van hun heerlijke gerechten.


Thuis aan het werk? Laat dan bijvoorbeeld 1 keer per week een lekkere lunch bezorgen.


Koop een dinerbon die je later in het jaar kunt verzilveren bijvoorbeeld via https://www.helpdehoreca.nl.


Doe een eenmalige donatie aan jouw favoriete restaurant. Bijvoorbeeld via https://doneren.restaurant.


Koop jouw groente, fruit, vlees, vis, zuivel en andere delicatessen zoveel mogelijk bij de lokale groenteboer, slagerij, kruidenier en andere speciaalzaken.


Bezoek een boerderijwinkel. Veel lokale boeren hebben tegenwoordig mogelijkheden waarbij je rechtstreeks bij de boer kunt kopen.


Ga langs bij een lokale teler / bloemenkweker. Het is lente en dus de ideale tijd om de tuin zomerklaar te maken. Wellicht kun je nog wat nieuwe beplanting gebruiken?


Deel de acties en aanbiedingen van jouw favoriete restaurant of winkel via jouw eigen social media kanalen.


Vraag wat je kunt doen. Als je op dit moment veel tijd hebt kun je ondernemers in de buurt vragen of je iets voor ze kunt betekenen. Jouw oprechte aandacht zorgt ervoor dat zij vol energie blijven en creatieve manieren vinden om er doorheen te komen


#helponsoogsten is in het leven geroepen om boeren te helpen bij het binnenhalen van de oogst. In verband met de coronacrisis hebben veel boeren te maken met personeelstekorten.


Lokale brouwerijen en koffiehuizen komen we tegenwoordig in veel steden tegen. Vaak leveren ze aan lokale slijterijen en supermarkten maar soms bezorgen ze ook aan huis. Bestel online een lekker flesje wijn, speciaalbier of koffiebonen.


Heb jij een reservering staan bij een restaurant, zalencentrum of andere locatie? Cancel deze dan niet maar verplaats je reservering naar een andere datum.


Heb jij iets gekocht in een winkel en wil je dit
artikel ruilen? Kies dan voor een tegoedbon in plaats van je geld terug. Hiermee kun jij later alsnog een nieuwe aankoop doen.


Koop eens een bloemetje bij de lokale bloemist. Het is zonde als al die prachtige voorjaarsbloemen blijven staan.


Laat een paasbrunch of maaltijdbox bezorgen. Tijdens de paasdagen organiseren veel horecazaken een paasbrunch. Deze worden vaak thuisbezorgd. Ook erg leuk voor kinderen.


Houdt de website van de gemeente in de gaten voor updates, acties en actuele maatregelen rondom het coronavirus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *