Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘STEEDS MEER KLACHTEN SCHIEDAM DOOR VAKANTIEVLUCHTEN’

SCHIEDAM- Het moet afgelopen zijn met het vliegverkeer van en naar Rotterdam The Hague Airport (RTHA) tussen 23.00 en 07.00 uur (calamiteiten uitgezonderd). Dat is de eerste aanbeveling die wordt gedaan in het alternatieve jaarverslag van de bewonersvertegenwoordiger die namens Schiedam meepraat over het vliegveld in een regionale commissie. De overgrote meerderheid van de vluchten vanaf RTHA betreft bovendien vakantievervoer.

In het alternatieve jaarverslag wordt ook gepleit voor het beperken van de vluchten in de vroege ochtend en late avond. De gemeente Schiedam moet daarnaast RTHA oproepen om de toename van het aantal vluchten in de meest hindergevoelige momenten van de dag te stoppen en liefst zo snel mogelijk te verlagen.

Volgens de opsteller van het alternatieve stuk reisden niet eerder zoveel mensen in een jaar via het Rotterdamse vliegveld als in het gebruiksjaar 2019 (dat liep van november 2018 tot en met oktober 2019). Te lezen valt al direct in het voorwoord: ‘Een kleine miljoen mensen stapten in Rotterdam op een vliegtuig. Voor minder dan 20% van de reizigers was dit om zakelijke redenen, het overgrote deel echter vloog voor het eigen plezier, hoofdzakelijk naar zonbestemmingen.
Niet eerder zijn er zoveel meldingen van geluidsoverlast door RTHA bij de DCMR binnengekomen: ongeveer 62.000. En niet eerder zijn er in de vroege ochtend zoveel vliegtuigen over Schiedam opgestegen en in de late avond over Lansingerland geland. Bovendien zijn er nu ook starts in de late avond en landingen in de vroege ochtend. Juist in de meest hindergevoelige delen van de dag, waarin sinds jaren al de meeste meldingen (‘klachten’) plaatsvinden, is de intensiteit van de vluchten door het vliegveld opgevoerd.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “‘STEEDS MEER KLACHTEN SCHIEDAM DOOR VAKANTIEVLUCHTEN’

 1. Het zijn altijd dezelfde zijkerds.
  Ik woon al 60 jhr bij het vliegveld en heb er nog nooit last van gehad.
  Ga lekker verhuizen.

 2. Wat lopen deze mensen toch te klagen, wij wonen al 28 jaar in tuindorp en ja soms hoor je ze over vliegen, nou en 1a2 minuten en dan is het weer voorbij, maar hoor je ook klagen als ze zelf op vakantie gaan met het vliegtuig of mee terug komen, nee dus, dus mensen hou toch op, gelukkig hebben deze mensen nog een baan op het airport, die willen jullie op deze manier verzieken, dan had je maar niet zo dicht bij het vliegveld
  moeten gaan wonen of alles isoleren dan hoor je zeker niet meer.

 3. Azijnzeikers hou nou eens op tussen 23.00 en 07.00 uur komen er alleen speciale en vertraagde vluchten binnen.
  Mis nu wel mijn wekker van 07.05 uur verslaapt nu steeds geen vliegverkeer meer.

 4. Wij wonen in Schiedam West. Het geluid van vliegtuigen is inderdaad sinds begin 2019 enorm toegenomen.
  Wie wil leven met het constante irritante geluid van turbine motoren, die bovendien enorm veel fijn en ultrafijn-stof uitstoten? Het is wel de lucht die je in moet ademen.
  Hoe suf ben je al als je dat accepteerd ?
  Transport van goederen, zakenreizen en werkgelegenheid in onze havens is cruciaal voor de welvaart.
  Die vakantievluchten zijn zinloos.
  Daarbij zijn er zeer weinig mensen in vaste dienst bij Rotterdam Airport en maakt het nauwelijks winst.

 5. Ik woon al vanaf 1989 in Spaland en heb dus de ontwikkeling van het vliegverkeer jaarlijks kunnen meemaken. Ik vind de overlast minimaal en heb er totaal geen last van.

 6. Helemaal eens met drastische vermindering. Laat menen max 1 x per jaar voor plezier vliegen en gooi de prijs omhoog. We willen ook nog ademhalen in het Rijnmondgebief

 7. 62000 klachten van hoeveel mensen?
  Want als, zoals meestal slechts 50 mensen 10x p dag bellen heb je al 500 klachten per dag.
  Het is tnt altijd een lobby van een schreeuwende minderheid gebleken want aan de mensen die er geen last van hebben, zoals ik ( já, ik woon recht in de route) wordt nooit wat gevraagd.
  Dus ontstaat er ook geen eerlijk beeld. Maar goed, dat is tegenwoordig met heel veel dingen zo.

 8. Agressieve reacties hier. Jammer. Ik woon zelf in Bergschenhoek en we hebben te maken met veel grotere vliegtuigen die juist zeer frequent enorm veel lawaai maken. Het gaat inderdaad in hoofdzaak om pretvluchten en het aantal passagiers is in jaren verdubbeld. Zeker in de zomer is dit overdadige, zware vliegverkeer enorm storend en om dat af te doen als azijnzeikerij is volkomen misplaatst. Fijn dat mensen er geen last van schijnen te hebben, maar ik en velen met mij hebben er wel enorm veel last van. Er zijn al jaren diverse actiegroepen zeer serieus en op een professionele manier bezig dit overdadige en uitermate hinderlijke vliegverkeer enigszins in te dammen. Meer begrip voor mensen die serieus last hebben gezien de enorme toename is op zijn plaats. Omwonenden zouden best nog meer oppositie mogen voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *