Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

`STEDELIJK MUSEUM ZOEKT FOTO’S SCHIEDAMMERS

SCHIEDAM- In de donkere dagen rond kerst zet het Stedelijk Museum Schiedam Schiedammers in het licht. Stuur een foto van een geluksmoment naar het museum dan kunt u ‘m in de kerstvakantie elke avond zien, geprojecteerd op de toren van het Stadserf in Schiedam. Fiets even langs of maak een wandeling om te kijken. De kunstenaars van LiGHT UP COLLECTIVE maken van alle inzendingen een presentatie op grote hoogte; de toren telt 16 verdiepingen. Uw foto in het licht staat van 17 december t/m 3 januari 2021 elke avond aan tussen 17.00 en 21.00 uur. Van verre ziet u elkaar.

U kunt elke foto die u zou willen insturen, als er maar mensen op staan, vertelt Catrien Schreuder, Hoofd Tentoonstellingen en Collecties. ‘Het is fijn als de fotograaf een dierbaar moment vastlegde. Dat past bij de kersttijd. U bent misschien zelf in beeld, samen met familie of vrienden. Het kan gaan om een oudere foto uit een familiealbum, een historisch kiekje in Schiedam of gemaakt in een ver (thuis)land. Misschien is de foto een eerbetoon aan iemand of herinnert hij alleen aan een geluksmoment.’ Als u uw keuze opstuurt, schrijf er dan bij waarom u ‘m hebt gekozen. Op de website van het museum staan de spelregels en het mailadres: verhalen@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Uw foto zal elke avond minimaal 15 seconden te zien zijn. Eind jaren zestig voorspelde kunstenaar Andy Warhol dat iedereen in de toekomst 15 minuten beroemd zou zijn. De klok tikt nu zoveel sneller, zegt creatief directeur Jan Willem Campmans van LiGHT UP COLLECTIVE. ‘In Schiedam ben je een beroemdheid in 15 seconden. Maar dan wel meer dan twee weken lang.’ Eerder werkte het collectief van beeldend kunstenaars, performers en creatieve programmeurs voor het Centraal Museum in Utrecht. Ze specialiseren zich in ‘projection mapping’, interactieve lichtinstallaties en educatieve projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *