Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STEDELIJK MUSEUM SCHIEDAM VERZEKERD VAN 2,4 MILJOEN SUBSIDIE

SCHIEDAM- Het Stedelijk Museum Schiedam kan rekenen op een gemeentelijke subsidie 2.426.164 voor het subsidietijdvlak 2019. Het stadsbestuur heeft dit bedrag vastgesteld.

Half december vertrekt Deirdre Carasso als directeur van het museum. Ze stapt over naar de Bibliotheek Utrecht, waar ze directeur wordt. De Bibliotheek Utrecht telt 13 vestigingen met 158 medewerkers en trekt jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers.

Inmiddels is bekend dat 250.000 euro extra nodig is voor de uitgebreide renovatie van de trappenhuizen in het pand van het Stedelijk Museum Schiedam. Dat staat in de nieuwste voortgangsrapportage. De rapportage meldt ook een beperkte vertraging van ongeveer 1 maand ten opzichte van de eerder vastgestelde planning. Deze vertraging is afgestemd met het museum.

Het ontwerpteam dat zich bezighoudt met de 11-miljoen euro kostende renovatie van het pand is begin dit jaar de eerste verrassingen al tegengekomen die zorgen voor extra kosten. Naast de hoofdtrappenhuizen ging het om achterstallig onderhoud aan de vloer van de expositiezalen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *