WATERWEG ACTUEEL

STARTSEIN AANPAK KADEMUUR WIP MAASSLUIS

STARTSEIN AANPAK KADEMUUR WIP MAASSLUIS

MAASSLUIS- Wethouder Kees Pleijsier (CDA) heeft het officiële startsein gegeven voor de vervanging van de kademuur langs de Wip in het centrum van Maassluis. De nieuwe kademuur komt in dezelfde vorm en op dezelfde plaats terug als de oude.

De Wip en Markt werden in februari 2017 voor het gemotoriseerd verkeer afgesloten, nadat onderzoek had uitgewezen dat de oude kademuur onbetrouwbaar was. In mei 2017 startte een vervolgonderzoek. Met de uitkomsten is samen met aannemer Van Dijk Maasland een plan ontwikkeld om de kademuur te vervangen.

De voorbereidende werkzaamheden zijn 8 januari 2018 gestart. Onder meer kabels en leidingen werden verlegd. Met het slaan van een reeks van ruim tachtig stalen buispalen wordt nu de basis gelegd voor een nieuwe steunconstructie.

De omwonenden en naburige winkeliers en bedrijven zijn het afgelopen jaar zorgvuldig geïnformeerd over de verschillende stappen in het herstelproces. Ook is veel moeite gedaan om de overlast op deze kwetsbare plek in het oude stadscentrum tot een minimum te beperken.

Naar verwachting wordt het project in augustus 2018 afgerond. Daarna wordt het gebied weer voor het verkeer opengesteld.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Webradio Torpedo

maart 13th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *