Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STARTSEIN SLOOP VLAARDINGS POLENPENSION VALKENHOF

VLAARDINGEN- De inwoners van Vlaardingen-West kunnen d’r op rekenen dat het Polenpension Valkenhof echt tegen de vlakte gaat. Marieke Kolsteeg, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen, en wethouder Sebastiaan Nieuwland (D66), hebben de overeenkomst getekend waarmee de erfpacht van de wooncomplexen Valkenhof-hoogen -laag wordt beĆ«indigd. De overeenkomst geeft Waterweg Wonen het startsein om de sloopwerkzaamheden van de twee complexen in gang te zetten. Daarmee wordt de herontwikkeling van deze locatie zichtbaar voor de omgeving. De sloopwerkzaamheden starten 1 december, eerst binnen het gebouw, later de buitenkant. Medio 2020 zijn de complexen gesloopt en krijgt de gemeente de grond opgeleverd.

Na de sloop kan de gemeente starten met de ontwikkeling van dit gebied. Naast de complexen Valkenhof-hoog en -laag behoren ook de twee sporthallen aan de Frank van Borselenstraat tot het herontwikkelingsgebied. Als de nieuwe sporthallen aan het Erasmuspleinen aan de Claudius Civilislaan in gebruik zijn genomen, worden de twee oude sporthallen gesloopt.

De gemeente zoekt momenteel naar geschikte projectontwikkelaars. Vijf projectontwikkelaars vraagt de gemeente een schetsontwerp te maken. Hiervoor zijn randvoorwaarden meegegeven. Op basis van het bouwprogramma, duurzaamheid, kwaliteit van de buitenruimteen de prijs van de grond kiest de gemeente een uiteindelijke projectontwikkelaar.

Wethouder Sebastiaan Nieuwland (D66) en directeur-bestuurder van Waterweg Wonen Marieke Kolsteeg tijdens de ondertekening van de overeenkomst op 11 november op het stadhuis.
Het is de bedoeling dat ongeveer 100 woningen worden gebouwd, waarvan 50 grondgebonden woningen en 50 appartementen. Naar verwachting wordt in 2021 de eerste paal geslagen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *